Sundlings ingår samarbete med återvinnings-appen Bower - SUNDLINGS
Publicerad den

Sundlings ingår samarbete med återvinnings-appen Bower

Sundlings Bower

Sundlings vill ta på sig ledartröjan vad gäller återvinning av snacksförpackningar. Genom ett samarbete med återvinnings-appen Bower uppmuntrar Sundlings deras konsumenter att öka återvinningen av förpackningar, samtidigt som de belönas med poäng. Från och med den 4 april blir det möjligt att panta samtliga Sundlings konsumentförpackningar.

”Det satsas oerhörda resurser för att skapa mer miljövänliga och återvinningsbara förpackningar, men samtidigt slängs nästan hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna i stället för att återvinnas. Vi som företag har ett ansvar för de plastförpackningar som vi sätter till marknaden och vårt mål är att alla våra förpackningar skall återvinnas. Genom samarbetet med Bower hoppas vi kunna få konsumenterna att bidra till att öka återvinningsgraden så att vi tillsammans kan göra skillnad”

Emma Sundling Bustad, VD Sundlings Sverige AB

Med hjälp av Bower kan konsumenter panta sina förpackningar när de lämnas till återvinningen och tjäna pengar samtidigt som de gör en insats för miljön. Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet. Genom samarbetet vill Sundlings engagera och inspirera sina konsumenter att återvinna deras förpackningar för att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle.

”Tillsammans möjliggör vi för ett förändrat konsumentbeteende där förbrukade förpackningar som länge kallats skräp, till sist får ett andrahandsvärde. Genom att aktivt incentivera konsumenter när de återvinner korrekt kan vi tillsammans öka återvinningsgraden och påvisa en cirkuläritet för konsument såväl som för producent. Av samma anledning gläds vi enormt åt samarbetet med Sundlings som kommer att bli en viktig byggsten i en betydande förändring”

Suwar Mert, Grundare & VD Bower

Sundlings Sverige AB är ett familjeföretag och har sedan starten 1990 varit Nordens ledande leverantör av popcorn och snacks till biografer och arenor. Bästa kvalitet och smak i kombination med bra råvaror har varit deras signum i över 30 år. Sedan 2018 utmanar Sundlings snackshyllan med att lansera sina premiumprodukter i butik.

Om Bower

Bower är en tjänst där konsumenter skannar sina tomma förpackningar innan de återvinns för att sedan belönas. Allt sker via deras app ”Bower”. Pantpoängen som samlas in kan sedan lösas in till ett bankkonto, doneras till välgörande ändamål eller återfås som rabattkuponger och erbjudanden. I Sverige samarbetar Bower med välkända varumärken såsom Orkla, Coop och IsaDora och har idag passerat 20 miljoner pantade förpackningar med över 300 000 användare.

Vid frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:

Emma Sundling Bustad             VD Sundlings Sverige AB/Sundlings Norge AS      emma@sundlings.se


Bildmaterial finns på: https://sundlings.se/bildmaterial

Läs mer om Sundlings här.